Wat is Inspiratie?

 

Ik was er altijd van overtuigd dat Inspiratie hetzelfde als de stem van mijn hart was. De letterlijke betekenis van het Latijnse woord ‘inspirare’ betekent ingeblazen door de geest. Wat hoor ik mijn hart fluisteren? Voor mij is het hart het portaal van mijn ziel, verbonden met iedereen en alles in het universum. Luister ik naar mijn hoofd of luister ik naar mijn hart? In stilte, in meditatie, in de natuur, kan ik mijn hart horen fluisteren. Als ik actie onderneem op dat gefluister, noem ik het geïnspireerde actie (Inspired Action).

En toen besefte ik dat Inspiratie meer is dan dat. Ik kan Inspiratie zien, horen en voelen in de wereld om me heen. Reflecties van de staat van zijn van waar ik nu ben. Mensen die ik ontmoet, mensen die intense emoties in me triggeren (de beste leraren!), mensen die me inspireren. Maar ook de lekke band die ik vorige week had als een bericht om iets in mijn leven te stoppen, de eekhoorn in mijn tuin die me de boodschap brengt om meer plezier te hebben. Wat straal ik uit, wat vertelt de wereld om mij heen mij? Wat vertelt mijn lichaam me als ik ziek ben?

Deze manier van kijken naar de wereld, naar mezelf, heeft me de laatste vijf jaar van een bang klein meisje naar een wijze vrouw laten transformeren. Elke keer kun je de moedige keuze maken om uit het slachtofferschap te stappen (het overkomt me) of te kijken in de spiegel om te zien hoe je kunt groeien en leren van de gebeurtenissen in je leven (het gebeurt voor mij). Inspiratie brengt magie in mijn leven.

Heb je iemand nodig om samen naar je hart te luisteren of je te helpen interpreteren wat de wereld jou laat zien, neem dan contact met me op via info@meerinspiration.nl.